OPIO ESPRESSO PUMP XP320830 černý

Naprostá kontrola nad přípravou kávových nápojů
Přečtěte si více
Ref : XP320830

Základní údaje

POPIS

Pákový kávovar na espresso KRUPS OPIO: preciznost a chuť

Kávovar na espresso OPIO připraví skutečné espresso a krémové cappuccino přímo do vašeho šálku, v profesionální kvalitě, s výrazným aroma a chutí. Funkce ručního nastavení pomáhá dosáhnout dokonalé chuti a konzistence, zatímco italské čerpadlo o tlaku 15 bar zlepšuje extrakci chuti bez nadbytečné hořkosti. Pokročilá technologie hliníkového bojleru zajišťuje rychlý ohřev, zatímco parní tryska připraví cappuccino s bohatou pěnou. Skutečná chuť jde ruku v ruce s praktickým používáním, s filtry pro dva či jeden šálek a integrovaným úložným prostorem pro odměrku a pěchovadlo. Produkt doplňují vylepšené funkce, včetně vyjímatelného zásobníku na vodu o objemu 1,5 l a ohřívače šálků, který je prvkem profesionální přípravy kávy – kávovar OPIO je mimořádným domácím kávovarem na espresso.

Specifikace

Tamping Manual Accessorie : Spoon/tamper  
Počet současně připravovaných šálků 2  
Vyjímatelný odkapávací miska    
Funkce páry    
Parní tryska    
Odnímatelný zásobník na vodu    
Barva BLACK  
Přepínač zapnuto/vypnuto    

DOPLŇKY

Dokumentace

FAQ

​Vždy používejte studené (přímo z chladničky) ačerstvé mléko. Každé mléko se napění, pokud ječerstvé a studené. Lepších výsledků dosáhnete, pokud použijte odtučněné trvanlivé mléko. Dbejte, aby byla nádoba použitá k napěnění mléka byla také studená/vychlazená. Nejlepších výsledků dosáhnete s nerezovými nebo skleněnými nádobami.
Napěnění mléka - V 6 krocích:
• Požijte nádobu vhodné velikosti a naplňte ji do poloviny STUDENÝM mlékem.
• Vložte špičku trysky lehce pod hladinu.
• Prudce otočte parním ventilem, půl otáčky do plně otevřené polohy.
• Pohybujte nádobou plynule dolů, dokud neuslyšíte charakteristický zvukSSSST… SSSST.
• Dále plynule pohybujte nádobou dolů (BEZ NATŘÁSÁNÍ!), jako ve výtahu, a vyhánějte mléko nahoru, kde se vytváří hustá pěna.
• Mléko ohřívejte, dokud teploměr (pokud jej máte) nedosáhne teploty 60⁰C. Uzavřete ventil, vyjměte a OKAMŽITĚ otřete parní trysku.
​Propíchněte je jemnou jehlou. Aby zůstala parní tryska po přípravě kapučína čistá, vždy na chvíli otočte regulátorem páry do polohy pára, aby se z trysky vyfouklo zbylé mléko (postavte pod ni prázdnou nádobu, ve které se zachytí případné kapky). Po napěnění očistěte parní trysku a pěnidlo navlhčeným hadrem.
Ve vašem kávovaru se přirozeně usazuje vodní kámen; pravidelným odstraňováním vodního kamene prodloužíte životnost kávovaru tím, že k němu budete šetrnější. Odstraňování vodního kamene zachovává konstantní kvalitu připravené kávy. Vodní kámen může nenávratně poškodit výkonnost vašeho stroje.
Nemyjte espresso příslušenství v myčce na nádobí.
Pravidelně vyprazdňujte odkapávací tácek a v případě potřeby tácek i mřížku vyčistěte vodou s trochou jemného mycího prostředku, poté opláchněte a osušte.
Hlavu kávovaru, držák filtru a filtr je nutné po každém použití vyčistit vlhkým hadříkem (hlava) a vodou s trochou jemného mycího prostředku (držák flitru a filtr). Opláchněte je a osušte.
Nahřívací tácek udržujte stejným způsobem.
Jelikož se techniky liší v závislosti na modelu, postupujte při odvápnění přístroje podle pokynů uvedených v uživatelské příručce.
Doporučujeme používat odvápňovací přípravek dodávaný výrobcem.
Můžete také použít kyselinu vinnou či citrónovou (k dostání v lékárnách či drogeriích) – 2 lžíce rozpusťte v půl litru vlažné vody a tento roztok nalijte do nádržky.
Při průměrné denní produkci 4 šálky a v případě tvrdé vody doporučujeme odvápňovat přístroj minimálně jednou za tři měsíce.
Pokud žijete v oblasti s velmi tvrdou vodou, bude nutné, abyste přístroj odvápňovali častěji.
Pokud je zanesená vodním kamenem, tak ano.
Vyčistěte ji vodou a/nebo čisticími prostředky doporučovanými výrobcem přístroje.
Předejdete tak zanášení vývodu vody a hygienickým potížím.
​Zkontrolujte, zda používáte jen velmi čerstvé a studené mléko. Zkontrolujte, zda nejsou parní tryska nebo pěnidlo ucpané.
Příčin může být hned několik:
• V nádržce není voda; naplňte ji.
• Nádržka není správně nasazena; jemně na ni zatlačte.
• Je ucpán filtr; mletá káva je příliš jemná. Vyčistěte držák filtru a použijte kávu, která není umleta tak jemně.
• Čerpadlo se neplní; vyhledejte v uživatelské příručce, jak jej naplnit.
• Přístroj je zanesen vodním kamenem; odstraňte jej.
• Filtrační patrona Claris byla vyměněna, ale nedošlo k jejímu naplnění; vyhledejte v uživatelské příručce, jak ji naplnit.
Až dojde k obnově dodávky proudu, přístroj se automaticky restartuje a bude ihned připraven na nový cyklus.
Zkontrolujte, jestli není přeplněný odkapávací tácek a případně ho vyprázdněte.
Ujistěte se, že je odkapávací tácek správně umístěn.
Zkontrolujte, jestli není tryska ucpaná.
Po vypnutí a vychladnutí přístroje: vyčistěte a jehlou dodávanou s příslušenstvím protáhněte ústí trysky.
Jehlou vyčistěte také ústí přídavné trubice trysky na páru.
Vyjměte patronu filtru Claris.
Voda z vodovodu (běžná domácí pitná voda) je naprosto vyhovující, pokud je bez zápachu, který mohl chuť nápoje pozměnit. Balená voda je také v pořádku.
Nepoužívejte chlazenou ani horkou vodu, protože by to mohlo ovlivnit teplotu nápoje.
Vždy používejte čerstvou vodu, a pokud systém nebyl používán více než dva dny, vodu vyměňte.
Pro přípravu studených nápojů používejte vodu s teplotou okolního prostředí, nikdy ne chlazenou vodu, a do šálku vložte dvě nebo více kostek ledu (20 g na kostku ledu).
Je třeba si uvědomit, že tvrdost vody je hlavním důvodem usazování vodního kamene v přístroji, a proto doporučujeme přístroj často odvápňovat (každé 3 měsíce nebo méně, podle tvrdosti vody).
​Zrna kávy Arabica nabízí tu nejlepší chuť a mají přirozeně nízký obsah kofeinu. Experimentujte s různými druhy, směsmi a stupni pražení, abyste našli to, co vám nejlépe vyhovuje. Obecně platí, že čím tmavší je pražení, tím výraznější je chuť kávy. Jemné pražení dodává bohaté aroma a výsledkem je jemná káva s plnou chutí – pro skutečné znalce! Kvalitní káva by se měla pražit pouze jemně, aby vynikla její skutečná bohatost, jemnost a úplnost. Vyhýbejte se příliš tmavě praženým zrnkům, jsou mastnější a mohou přístroj ucpat. Zkontrolujte také, zda mezi zrnky nejsou malé kamínky, které by mohly přístroj rovněž poškodit. Nikdy nepoužívejte instantní nebo mletou kávu.
​Známkou pravého espresa je pěna (crema), která se vytváří tlakem uvnitř přístroje při přípravě kávy. Tlak se měří v barech (od 1,5 do 19), čím vyšší je tlak, tím bohatší a hustší je pěna.
Mletou kávu vždy uchovávejte ve vzduchotěsném obalu nebo sáček uzavřete svorkou. Čerstvost prodloužíte také tím, když kávu uchováte v chladničce.
Espresso má výraznější aroma než „klasická“ káva.
Espresso se vyznačuje svým bohatým aroma a krémovou pěnou na povrchu.
Pro jeho přípravu je potřeba tlak 15 bar (čehož dosáhne pouze espresso přístroj), voda ohřátá na 90 - 92 °C, jemně namletá káva a přesně odměřená dávka kávy (7 g na šálek).
Ne, přístroje jsou speciálně navrženy, aby bylo možné použít právě jeden z typů kávy.
Pokud použijete nesprávný typ, odstraňte jej a nádobku znovu naplňte správným typem kávy.
​Střední až jemné (ale ne příliš). Můžete požádat také o „espreso mletí“.
Scroll To Top