EVIDENCE PLUS EA894810 černý

Prožijte zážitek z kávy každý den
Přečtěte si více
Ref : EA894810

Základní údaje

POPIS

KÁVOVAR KRUPS EVIDENCE PLUS: vynikající výsledky jako od baristy

Automatický espresovač KRUPS Evidence Plus přináší vynikající kávové nápoje na dosah ruky. S 19 kávovými recepty a možnosti jejich nastavení dle osobních preferencí hravě zvládne splnit i ta nejnáročnější přání. Díky možnostem přímé volby u 6 druhů nápojů bude obsluha tohoto kávovaru opravdu hračkou. Inovativní a intuitivní široko kapacitní barevný dotykový displej vyrobený technologií OLED vám nabídne maximální uživatelský komfort. Nerezový kónický mlýnek s možností nastavení hrubosti mletí mele s působivou přesností. Kávovar je vybaven technologií QUATTRO FORCE pro dokonalou přípravu kávových nápojů v pohodlí domova .

Specifikace

Rozhraní LED displej  
Příkon 1450  W
Individuální nastavení množství NE  
Tlak (bar) 15  
Mlýnek na kávu Kovový konicky mlýnek  
Objem zásobníku na kávová zrna 260  g
Objem zásobníku na vodu 2.3  L
Odnímatelný zásobník na vodu    
Systém detekce prázdného zásobníku na vodu    
Objem sběrné nádoby na kávový odpad 9  
Patentovaný kompaktní systém termobloku (CTS)    
Počet receptů 19  
Funkce One-Touch-Cappuccino    
Systém na pěnění mléka Funkce One-Touch-Cappuccino  
Recepty Espresso, dvojité espresso, dlouhá káva, dvojitá dlouhá káva, cappuccino, dvojité cappuccino, latte macchiato, dvojité macchiato, caffe latte, dvojité caffe latte, ristretto, doppio, americano, espresso macchiato, káva flat white, mléčná pěna, bylinkový, zelený čaj, černý  
Počet současně připravovaných káv 2  
Počet současně připravovaných káv s mléčnou pěnou 2  
Volitelné množství mleté kávy 6-9  g
Nastavitelná velikost nápoje    
Nastavení jemnosti mletí kávy Manuální (3 stupně)  
Počet teplotních stupňů 3  
Předem nastavená síla kávy 3  
Nastavení teploty kávy 3  
Automatický cyklus dvojitého mletí pro velké kávové nápoje (220 ml)    
Max. vzdálenost kávové výpustě od odkapávače 15  cm
Výškově nastavitelná kávová výpusť    
Funkce páry    
Funkce horké vody    
Indikátor odvápňování AUTOMATICKÉ  
Program proplachování AUTOMATICKÉ  
Program proplachu trysky na mléko AUTOMATICKÉ  
Čistící program AUTOMATICKÉ  
Program čištění trysky na mléko AUTOMATICKÉ  
Připomenutí odvápnění AUTOMATICKÉ  
Filtrační systém    
Programovatelné automatické vypnutí    
Vyjímatelný odkapávací miska    
Startovací sada XS3000 F054 F088  
Jazyky 19  
Přepínač zapnuto/vypnuto    
Programovatelné automatické zapnutí    
Úsporný režim    
Barva ČERNÁ  

DOPLŇKY

Dokumentace

FAQ

Ano, plně automatické espresso kávovary mají tovární nastavení kalibrované na tvrdost vody 3, je však možné je překalibrovat dle tvrdosti vody v místě vašeho bydliště.
Tvrdost vaší vody (0 = velmi měkká, 1 = měkká, 2 = středně tvrdá, 3 = tvrdá, 4 = velmi tvrdá) zjistíte tak, že namočíte do vody testovací papírek dodávaný s kávovarem, počkáte 1 minutu a pak vyhodnotíte výsledek nebo kontaktujete vašeho dodavatele vody. Tyto informace můžete získat také na radnici.
Hrubost mletí kávy upravíte tak, že otočíte regulátorem (otočný knoflík umístěný v zásobníku na kávová zrna) v průběhu mletí (ještě předtím, než začne vytékat káva, uslyšíte zvuk mlýnku).
Je vhodné upravit nastavení přístroje tak, aby byla zohledněna tvrdost použité vody. Tvrdost vody určete buď pomocí tyčinky dodávané s přístrojem nebo se obraťte na vašeho dodavatele vody.
Abyste dosáhli co nejlepší chuti kávy a prodloužili životnost vašeho přístroje, doporučujeme používat filtrovací systém Claris-Aqua Filter System. Filtr přišroubujte na spodní část nádržky na vodu a vyberte nastavení.
Zapojte přístroj do zásuvky, ale nezapínejte ho.
Otevřete servisní dvířka.
Upravte nastavení přístroje s ohledem na tvrdost vody.
Nastavte teplotu kávy.
Upravte mechanismy, které automaticky dodávají energii při výpadku proudu.
Zavřete servisní dvířka.
Sejměte a naplňte nádržku na vodu a vraťte ji zpět na své místo.
Do určené nádobky nasypte kávová zrna.
Protože přístroje jsou při výrobě testovány, je možné, že při prvním použití narazíte v přístroji na zbytky kávy.
Spusťte cyklus přípravy pouze s vodou kvůli propláchnutí.
Upravte nastavení hrubosti mletí kávy.
Ve vašem kávovaru se přirozeně usazuje vodní kámen; pravidelným odstraňováním vodního kamene prodloužíte životnost kávovaru tím, že k němu budete šetrnější. Odstraňování vodního kamene zachovává konstantní kvalitu připravené kávy. Vodní kámen může nenávratně poškodit výkonnost vašeho stroje.
Jelikož se techniky liší v závislosti na modelu, postupujte při odvápnění přístroje podle pokynů uvedených v uživatelské příručce.
Doporučujeme používat odvápňovací přípravek dodávaný výrobcem.
Můžete také použít kyselinu vinnou či citrónovou (k dostání v lékárnách či drogeriích) – 2 lžíce rozpusťte v půl litru vlažné vody a tento roztok nalijte do nádržky.
Při průměrné denní produkci 4 šálky a v případě tvrdé vody doporučujeme odvápňovat přístroj minimálně jednou za tři měsíce.
Pokud žijete v oblasti s velmi tvrdou vodou, bude nutné, abyste přístroj odvápňovali častěji.
Zařízení vás upozorní, že je potřeba patronu filtru vyměnit.
Patronu filtru je nutné měnit po každých 50 litrech nebo minimálně jednou za 2 měsíce.
Pokud je zanesená vodním kamenem, tak ano.
Vyčistěte ji vodou a/nebo čisticími prostředky doporučovanými výrobcem přístroje.
Předejdete tak zanášení vývodu vody a hygienickým potížím.
Příčin může být hned několik:
• V nádržce není voda; naplňte ji.
• Nádržka není správně nasazena; jemně na ni zatlačte.
• Je ucpán filtr; mletá káva je příliš jemná. Vyčistěte držák filtru a použijte kávu, která není umleta tak jemně.
• Čerpadlo se neplní; vyhledejte v uživatelské příručce, jak jej naplnit.
• Přístroj je zanesen vodním kamenem; odstraňte jej.
• Filtrační patrona Claris byla vyměněna, ale nedošlo k jejímu naplnění; vyhledejte v uživatelské příručce, jak ji naplnit.
Až dojde k obnově dodávky proudu, přístroj se automaticky restartuje a bude ihned připraven na nový cyklus.
Zkontrolujte, jestli není přeplněný odkapávací tácek a případně ho vyprázdněte.
Ujistěte se, že je odkapávací tácek správně umístěn.
Zkontrolujte, jestli není tryska ucpaná.
Po vypnutí a vychladnutí přístroje: vyčistěte a jehlou dodávanou s příslušenstvím protáhněte ústí trysky.
Jehlou vyčistěte také ústí přídavné trubice trysky na páru.
Vyjměte patronu filtru Claris.
Pokud je v přístroji vodní filtr, vyjměte jej. Pokud se tímto krokem problém nevyřeší, pomocí kolečka pro nastavení hrubosti mletí zvolte hrubší mletí (v závislosti na typu kávy).
Spusťte jeden nebo více čisticích cyklů.
Při opakovaném použití může z parní trysky vytéci několik kapek.
Zkontrolujte, zda je v zásobníku káva a zda je správně dávkována.
Nepoužívejte mastnou, karamelizovanou nebo ochucenou kávu.
Snižte zvolený objem kávy pomocí otočného regulátoru (umístěného v zásobníku kávových zrn). Stiskněte tlačítko výběru kávy.Otočte knoflík volby hrubosti mletí doleva, aby se káva mlela jemněji.



Pomocí tlačítka pro 2 šálky připravte nápoj ve dvou cyklech.
Zkontrolujte nastavení teploty vybrané kávy a případně ho změňte.
Šálky nahřejte v horké vodě, předejdete tak „teplotnímu šoku“ při styku horké kávy se studenými šálky.
Kvalita připravené kávy se ještě zvýší.
Zkontrolujte, zda je nádržka správně umístěna.
Ujistěte se, že magnetický plovák nádržky se může volně pohybovat.
V případě potřeby nádržku vypláchněte a odvápněte.
Zkontrolujte, zda není trubička ponořená v mléce ucpaná.
Ujistěte se, že ohebná trubička je správně nasazená a že nedochází k přívodu vzduchu do trubičky.
Vypněte přístroj a nechte ho zchladnout, poté uvolněte vývod doplňku pro přípravu cappuccina.
Upozorňujeme vás že toto příslušenství je nutné po každé přípravě vyčistit.
Většina hluku, který kávovar vydává, je způsobena mlýnkem. Určitý hluk je proto při mletí kávy normální.
Někdy se do mlýnku omylem dostane cizí těleso. V takovém případě vyprázdněte nádobku na kávu a vysajte vnitřek nádobky okolo mlýnku.
Doporučujeme používat kvalitní zrnkovou kávu, prodloužíte tak životnost integrovaných mlecích kotoučů mlýnku.

Pokud váš přístroj stále dělá nenormální hluk, doporučujeme vám obrátit se na naše oddělení služeb zákazníkům.
Otočte knoflík nastavení hrubosti mletí doleva, aby se káva mlela jemněji. Vyjměte patronu filtru Claris.
Nastavení hrubosti mletí kávy měňte pouze v době, kdy je mlýnek v provozu.
Voda z vodovodu (běžná domácí pitná voda) je naprosto vyhovující, pokud je bez zápachu, který mohl chuť nápoje pozměnit. Balená voda je také v pořádku.
Nepoužívejte chlazenou ani horkou vodu, protože by to mohlo ovlivnit teplotu nápoje.
Vždy používejte čerstvou vodu, a pokud systém nebyl používán více než dva dny, vodu vyměňte.
Pro přípravu studených nápojů používejte vodu s teplotou okolního prostředí, nikdy ne chlazenou vodu, a do šálku vložte dvě nebo více kostek ledu (20 g na kostku ledu).
Je třeba si uvědomit, že tvrdost vody je hlavním důvodem usazování vodního kamene v přístroji, a proto doporučujeme přístroj často odvápňovat (každé 3 měsíce nebo méně, podle tvrdosti vody).
​Zrna kávy Arabica nabízí tu nejlepší chuť a mají přirozeně nízký obsah kofeinu. Experimentujte s různými druhy, směsmi a stupni pražení, abyste našli to, co vám nejlépe vyhovuje. Obecně platí, že čím tmavší je pražení, tím výraznější je chuť kávy. Jemné pražení dodává bohaté aroma a výsledkem je jemná káva s plnou chutí – pro skutečné znalce! Kvalitní káva by se měla pražit pouze jemně, aby vynikla její skutečná bohatost, jemnost a úplnost. Vyhýbejte se příliš tmavě praženým zrnkům, jsou mastnější a mohou přístroj ucpat. Zkontrolujte také, zda mezi zrnky nejsou malé kamínky, které by mohly přístroj rovněž poškodit. Nikdy nepoužívejte instantní nebo mletou kávu.
​Známkou pravého espresa je pěna (crema), která se vytváří tlakem uvnitř přístroje při přípravě kávy. Tlak se měří v barech (od 1,5 do 19), čím vyšší je tlak, tím bohatší a hustší je pěna.
Espresso má výraznější aroma než „klasická“ káva.
Espresso se vyznačuje svým bohatým aroma a krémovou pěnou na povrchu.
Pro jeho přípravu je potřeba tlak 15 bar (čehož dosáhne pouze espresso přístroj), voda ohřátá na 90 - 92 °C, jemně namletá káva a přesně odměřená dávka kávy (7 g na šálek).
Ne, přístroje jsou speciálně navrženy, aby bylo možné použít právě jeden z typů kávy.
Pokud použijete nesprávný typ, odstraňte jej a nádobku znovu naplňte správným typem kávy.
​Nejlepším způsobem, jak prodloužit trvanlivost kávy, je nasypat ji do vzduchotěsné nádoby a skladovat ji v chladničce. Tímto způsobem ji lze skladovat po dobu až 3 měsíců.
Scroll To Top