Přísady
- 250 ml kávy
- 30 g krupicového cukru
- 1/2 čajové lžičky kávové masaly (skořice, pepř, likér, vanilka a atd.) nebo čínské koření pěti chutí (pepř, anýz, skořice, hřebíček a fenykl)
Příprava
- Nalijte kávu, přidejte cukr a kávovou masalu a dobře promíchejte do rozpuštění.
- Nalijte do malé nádoby a vložte do mrazničky.
- Směs nechte ztvrdnout po dobu 2 až 3 hodin, každou hodinu promíchejte vidličkou, abyste získali ledové hobliny s kávovou chutí.
- Podávejte velmi studené. Servírovací nádoby je možné před použitím vychladit. Dokonalé s gurmánskou kávou.
Tipy
Granitu (hrubou zmrzlinu) lze připravit s několikadenním předstihem, je třeba před podáváním promíchat vidličkou.