Káva Granité

  • Počet osob4
  • ObtížnostJednoduché
  • Doba přípravy

Přísady

  • 250 ml kávy
  • 30 g krupicového cukru
  • 1/2 čajové lžičky kávové masaly (skořice, pepř, likér, vanilka a atd.) nebo čínské koření pěti chutí (pepř, anýz, skořice, hřebíček a fenykl)

Příprava

  • Nalijte kávu, přidejte cukr a kávovou masalu a dobře promíchejte do rozpuštění.
  • Nalijte do malé nádoby a vložte do mrazničky.
  • Směs nechte ztvrdnout po dobu 2 až 3 hodin, každou hodinu promíchejte vidličkou, abyste získali ledové hobliny s kávovou chutí.
  • Podávejte velmi studené. Servírovací nádoby je možné před použitím vychladit. Dokonalé s gurmánskou kávou.

Tipy

Granitu (hrubou zmrzlinu) lze připravit s několikadenním předstihem, je třeba před podáváním promíchat vidličkou.