Přísady
- 4 vaječné žloutky + 6 vaječných bílků
- 80 g moučkového cukru
- 500 g mascarpone
- 2 espresa
- 20 ml whisky
- 8 piškotů
- 50 g zkaramelizovaného kokosového mléka (dulce de leche)
- 3 jablka
- 30 g másla
- 80 g krupicového cukru
- 1 lžička hořkého kakaového prášku
Příprava
- Nalijte espreso a nechte vychladnout.
- V míse rozšlehejte vaječné žloutky s moučkovým cukrem, dokud nezískáte světlou a krémovou konzistenci. Přidejte mascarpone.
- Z vaječných bílků našlehejte tuhý sníh.
- Pozorně přidejte sníh do směsi s mascarpone.
- Zchlazené espreso ochuťte whisky.
- Oloupejte jablka. Nakrájejte je na malé kostičky a orestujte na pánvi na smažení s máslem a cukrem asi 5 minut.
- Přidejte lžíci zkaramelizovaného kokosového mléka do každé sklenice.
- Piškoty namočte do kávy a vyrovnejte je na dno skleniček.
- Sklenice naplňte různou vrstvou krému mascarpone a vrstvou karamelizovaných jablek. Zakončete vrstvou krému.
- Poprašte hořkým kakaovým práškem a odložte do lednice.
- V ideálním případě připravte tiramisu s 24hodinovým předstihem.