Irská tiramisu káva

  • Počet osob4
  • ObtížnostJednoduché
  • Doba přípravy

Přísady

  • 4 vaječné žloutky + 6 vaječných bílků
  • 80 g moučkového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 2 espresa
  • 20 ml whisky
  • 8 piškotů
  • 50 g zkaramelizovaného kokosového mléka (dulce de leche)
  • 3 jablka
  • 30 g másla
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 lžička hořkého kakaového prášku

Příprava

  • Nalijte espreso a nechte vychladnout.
  • V míse rozšlehejte vaječné žloutky s moučkovým cukrem, dokud nezískáte světlou a krémovou konzistenci. Přidejte mascarpone.
  • Z vaječných bílků našlehejte tuhý sníh.
  • Pozorně přidejte sníh do směsi s mascarpone.
  • Zchlazené espreso ochuťte whisky.
  • Oloupejte jablka. Nakrájejte je na malé kostičky a orestujte na pánvi na smažení s máslem a cukrem asi 5 minut.
  • Přidejte lžíci zkaramelizovaného kokosového mléka do každé sklenice.
  • Piškoty namočte do kávy a vyrovnejte je na dno skleniček.
  • Sklenice naplňte různou vrstvou krému mascarpone a vrstvou karamelizovaných jablek. Zakončete vrstvou krému.
  • Poprašte hořkým kakaovým práškem a odložte do lednice.
  • V ideálním případě připravte tiramisu s 24hodinovým předstihem.