Přísady
- 200 ml studené kávy
- 40 ml dobře vychlazeného espresa
- 100 ml studeného mléka
- 10 ml agávového sirupu nebo 2 čajové lžičky krupicového cukru
- 30 ml kávového likéru
- 50 ml šlehačky s 50 % tuku, tepelně zpracované UHT
- 10 ml čokoládového sirupu (druh těžké čokolády podávané se zmrzlinou)
Příprava
- Den předem si připravte kávové kostky ledu tak, že nalijete 200 ml studené kávy do formy na led a vložíte do mrazničky.
- Do šejkru nalijte espreso, přidejte kávové kostky ledu, agávový sirup, kávový likér a mléko.
- Míchejte 15 až 20 sekund a potom nápoj nalijte do sklenice.
- Jemně našlehejte smetanu a nápoj s ní ozdobte.
- Nakonec pokapejte čokoládovým sirupem. Nalévejte jej pomalu a jako správný barista ozdobte sladkou šlehačkou.