Frappino

  • Počet osob1
  • ObtížnostJednoduché
  • Doba přípravy

Přísady

  • 200 ml studené kávy
  • 40 ml dobře vychlazeného espresa
  • 100 ml studeného mléka
  • 10 ml agávového sirupu nebo 2 čajové lžičky krupicového cukru
  • 30 ml kávového likéru
  • 50 ml šlehačky s 50 % tuku, tepelně zpracované UHT
  • 10 ml čokoládového sirupu (druh těžké čokolády podávané se zmrzlinou)

Příprava

  • Den předem si připravte kávové kostky ledu tak, že nalijete 200 ml studené kávy do formy na led a vložíte do mrazničky.
  • Do šejkru nalijte espreso, přidejte kávové kostky ledu, agávový sirup, kávový likér a mléko.
  • Míchejte 15 až 20 sekund a potom nápoj nalijte do sklenice.
  • Jemně našlehejte smetanu a nápoj s ní ozdobte.
  • Nakonec pokapejte čokoládovým sirupem. Nalévejte jej pomalu a jako správný barista ozdobte sladkou šlehačkou.