Přísady
- 6 belgických čekanek
- 150 ml kávy
- 1 pomeranč bez chemického ošetření
- 1 lžička medu s pomerančovou příchutí
- 20 g másla
- Listové těsto (1 role)
- Sůl a čerstvě namletý pepř
Příprava
- Odstraňte vnější listy čekanky, rozkrojte je napůl.
- Na soté pánvi rozpusťte lžíci másla, položte čekanky rozkrojenou částí na máslo a přidejte koření se solí a pepřem. Přidejte med a nechte jemně zkaramelizovat.
- Dále přidejte pomerančovou kůru a deglazujte s kávou. Soté pánev přikryjte pečicím papírem a nechte přibližně 15 minut dusit při mírné teplotě. Čekanky musí být měkké.
- Rozválejte listové těsto a vykrojte čtyři kruhy o průměru 10 až 12 cm, v závislosti na velikosti vašich forem.
- Vložte čekanky do forem, přikryjte je listovým těstem, do těsta udělejte otvor a vložte do trouby. Přikryjte listem pečicího papíru, aby listové těsto nebobtnalo.
- Pečte v troubě při teplotě 180 °C zhruba 10 až 15 minut. Vyjměte z formiček a podávejte se salátem a vejcem na měkko nebo jako přílohu k rybám.