Přísady
- 80 ml kávy
- 60 ml + 50 ml + 50 ml mléka
- 2 čajová lžička hořkého kakaového prášku
- 2 tyčky Carambar (karamelové tyčinky prodávané ve Francii)*
Příprava
- Tyčku Carambar nakrájejte na malé kousky a nechte roztát na pečicím plechu v troubě při teplotě 180 °C zhruba 8 minut. Vyjměte z trouby, počkejte 30 sekund a sundejte je z pečicího plechu, abyste získali malé křupinky z tyčinek Carambar.
- Na pánvi rozehřejte zbývající tyčku Carambar v 50 ml mléka.
- Pomocí funkce na výrobu horkého mléka zahřejte 60 ml mléka ve sklenici nebo v šálku, přidejte kakaový prášek a zamíchejte.
- Nalijte kávu do horké čokolády.
- Zbývajících 50 ml mléka napěňte a přidejte do něj carambarové mléko.
- Pěnu naneste na kávu.
- Ozdobte malými křupinkami z tyčinek Carambar.
Tipy
Francouzské tyčinky Carambar lze nahradit měkkými karamelkami.