Čokoládová a Carambar káva

  • Počet osob1
  • ObtížnostJednoduché
  • Doba přípravy

Přísady

  • 80 ml kávy
  • 60 ml + 50 ml + 50 ml mléka
  • 2 čajová lžička hořkého kakaového prášku
  • 2 tyčky Carambar (karamelové tyčinky prodávané ve Francii)*

Příprava

  • Tyčku Carambar nakrájejte na malé kousky a nechte roztát na pečicím plechu v troubě při teplotě 180 °C zhruba 8 minut. Vyjměte z trouby, počkejte 30 sekund a sundejte je z pečicího plechu, abyste získali malé křupinky z tyčinek Carambar.
  • Na pánvi rozehřejte zbývající tyčku Carambar v 50 ml mléka.
  • Pomocí funkce na výrobu horkého mléka zahřejte 60 ml mléka ve sklenici nebo v šálku, přidejte kakaový prášek a zamíchejte.
  • Nalijte kávu do horké čokolády.
  • Zbývajících 50 ml mléka napěňte a přidejte do něj carambarové mléko.
  • Pěnu naneste na kávu.
  • Ozdobte malými křupinkami z tyčinek Carambar.

Tipy

Francouzské tyčinky Carambar lze nahradit měkkými karamelkami.