Káva Gstaad

  • Počet osob1
  • ObtížnostJednoduché
  • Doba přípravy

Přísady

  • 80 ml kávy
  • 50 ml silného alkoholu, například rumu, calvados nebo whisky
  • 1 čajová lžička světle hnědého cukru
  • kůra z 1 nevoskovaného pomeranče
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 kardamomový lusk
  • 1 tyčinka skořice
  • 100 ml šlehačky s 35 % tuku, tepelně zpracované UHT
  • 1 čajová lžička hořkého kakaového prášku

Příprava

  • Na pánvi zahřejte alkohol na mírnou teplotu a rozpusťte v něm cukr. Přidejte koření a pomerančovou kůru. Přikryjte a nechejte louhovat přibližně 20 minut. Přefiltrujte a zachovejte pouze ochucený alkohol.
  • Alkohol znovu zahřejte a nalijte do sklenice. Navrch nalijte kávu.
  • Jemně našlehejte smetanu a pečlivě naneste vrstvu na nápoj.
  • Poprašte kakaovým práškem.