NESPRESSO ATELIER XN890831 černá

Připravte si kávu podle sebe
Přečtěte si více
Ref : XN890831EU

Základní údaje

POPIS

KÁVOVARNESPRESSO ATELIER: Připravte si kávu podle sebe

Vytvářejte, tvarujte, míchejte podle sebe, ať už teplé nebo studené receptury. S kávovarem na kapsle Nespresso Atelier jste pánem svých kávových a mléčných receptur. Vytvoříte vše od Cappuccina přes Latte Macchiato až po Flat White a z kousků čokolády dokonce i horkou čokoládu. Tento kávovar je váš osobní barista s technologií, která vám umožňuje napěnit jakýkoli druh mléka a jeho rostlinných alternativ, jako je mandlový nebo sojový nápoj, přímo do vašeho šálku. Kávovar dokáže připravit i studenou nápoje, což oceníte hlavně v horkých letních dnech. Pro ještě větší jednoduchost a osobní nastavení můžete svůj recept připravit přímo do vašeho šálku. Pokud potřebujete ze začátku inspiraci, podívejte se do letáčku s recepty, který dostaneme k vašemu kávovaru. Abyste mohli trávit čas tvořením a ne čistěním, napěňovač mléka je snadno odnímatelný a lze jej mýt v myčce. Nespresso Atelier je kompaktní a moderní kávovar s pochromovaným povrchem, který nejen, že plní svou úlohu, ale v kuchyni také dobře vypadá. Káva, která vám chutná.

Specifikace

GLOBÁLNÍ
Příkon 1250-1500  W
Tlak (bar) 19  
Aktivace zařízení Po dobu 1 vteřiny stiskněte libovolné tlačítko  
Objem zásobníku na vodu 1  L
Počet receptů 9  
Recepty [Ristretto, Espresso, Lungo, Hot foam, Cold foam, Latte macchiato, Cappuccino, Iced frappé, Mocha]  
Počet současně připravovaných šálků 1  
DALŠÍ
Programovatelné automatické vypnutí 3 min / 9 min / 3 hod  
Nastavitelný odkapávač (počet úrovní) 2  
Automatické vypnutí 9 min  
Barva Černá  
Další přiložené příslušenství Šálek Nespresso View (270 ml)  
Plug Color Černá  

Dokumentace

FAQ

Ano. Zařízení Atelier je vybaveno 3 úrovněmi odkapávací misky (2 úrovně + bez odkapávací misky), aby vyhovovalo vašim šálkům/hrnkům. Pro usnadnění přípravy vašich receptů na mléko doporučujeme použít nádobu View Mug dodávanou se strojem Atelier. V uživatelské příručce je uveden návod, jak si při přípravě receptů na mléko vybrat vlastní šálek, množství mléka, které chcete nalít atd.
Po dobu přípravy kávy držte stisknuté zvolené tlačítko kávy. Jakmile dosáhnete požadovaného množství, tlačítko uvolněte. Naprogramuje se nové množství kávy.
U receptů na mléko nemůžete přeprogramovat množství kávy. Po přípravě však můžete stisknout tlačítko „Espresso“ pro doplnění.

POZNÁMKA: doporučujeme zachovat tovární nastavení pro espresso a lungo, aby byly zajištěny nejlepší výsledky v šálcích pro každou z našich odrůd kávy.

Můžete také zhlédnout následující tutoriál:
Používejte chlazené UHT nebo pasterizované odtučněné nebo polotučné mléko.
Používejte nádobu View Mug dodávanou společně se strojem a správně dodržujte množství mléka uvedené v receptu.

Můžete také zhlédnout následující tutoriál:
Používejte chlazené UHT nebo pasterizované odtučněné nebo polotučné mléko.
Pro přípravu mléka můžete použít sójový, mandlový nebo ovesný nápoj.

Ne, technologie Steam&Froth umožňuje pouze současně ohřívat a texturovat mléko. Může proto vyrábět horkou pěnu nebo studenou pěnu.
Ano, díky inovativní technologii napěňování v šálku můžete pro mléčné nápoje použít místo mléka sójové, ovesné nebo mandlové nápoje. Výsledný připravený nápoj bude záviset na složení vybraného alternativního nápoje.

Doporučujeme následující složení, abyste získali pěknou pěnu:
• Protein: > 0,5 g / 100 ml
• Sacharidy: > 5,5 g / 100 ml

1) Zapněte stroj stisknutím jednoho z tlačítek pro kávu (Ristretto, Espresso, Lungo).

2) Současným stisknutím tlačítek Hot Foam + Cappuccino po dobu 3 sekund přejdete do nabídky Automatic Power Saving Setting (Nastavení funkce automatické úspory energie): svítí varovné indikátory „Descaling“ (Odvápnění) a „Clean“ (Vyčistit) a blikají tlačítka Hot Foam (Horká pěna), Latte Macchiato a Cappuccino.

3) Stisknutím jednoho z tlačítek Hot Foam, Latte Macchiato a Cappuccino vyberte požadovaný čas automatického vypnutí. Máte 15 sekund na naprogramování požadované hodnoty stisknutím odpovídajícího tlačítka.
• Hot Foam (Horká pěna): 3 min
• Latte macchiato : 9 min. Tovární nastavení
• Cappuccino : 3 minuty

4) Naprogramované tlačítko třikrát blikne pro potvrzení nové vybrané hodnoty.

5) Stroj automaticky opustí režim nabídky nastavení automatické úspory energie.
POZNÁMKA: režim nabídky nastavení automatické úspory energie se deaktivuje po 15 sekundách nečinnosti.
1) Zapněte stroj stisknutím jednoho z tlačítek pro kávu (Ristretto, Espresso, Lungo).
2) Současným stisknutím tlačítek Lungo (Lungo) a Mocha (Moka) po dobu 3 sekund aktivujte nabídku Factory Settings (Tovární nastavení). Tlačítka Lungo (Lungo) a Mocha (Moka) třikrát zablikají.
3) Jsou obnovena tovární nastavení. Zařízení automaticky opustí režim nabídky Factory Settings (Tovární nastavení).

Můžete také zhlédnout následující tutoriál:
Použijte kontrolu tvrdosti vody, kterou najdete v uživatelské příručce. Postup naleznete v uživatelské příručce.

Můžete také zhlédnout následující tutoriál:
Vyprázdnění systému před obdobím nepoužívání pro ochranu před mrazem, nebo před opravou:

1) Vložte zařízení pro výrobu mléčné pěny. Zapněte stroj stisknutím jednoho z 9 tlačítek po dobu 1 sekundy.
Před zahájením postupu musí být vloženo zařízení pro výrobu mléčné pěny.

2) Vyjměte nádrž na vodu. Zvednutím páky vysuňte kapsli. Nechte páku otevřenou. Umístěte nádobu (600 ml) pod hlavu.

3) Současně stiskněte po dobu 3 sekund tlačítka Cold Foam (Studená pěna) + Ristretto (Ristretto): obě tlačítka blikají.

4) Znovu současně stiskněte tlačítka Cold Foam (Studená pěna) + Ristretto (Ristretto):
Během vyprazdňování může z vývodu kávy a mléčné pěny vycházet pára.

5) Tlačítka slabě blikají a probíhá vyprazdňování.

6) Po vyprázdnění obě tlačítka třikrát zablikají a stroj se automaticky vypne.

7) Zavřete páku. Vyjměte zásobník, zpěňovač mléka, odkapávací misku, zásobník na kapsle a odkapávací základnu. Vyčistěte je.
Stroj nelze vypnout ručně. Můžete však změnit výchozí nastavení automatického vypnutí.
Tuto funkci lze přeprogramovat na 3 minuty, 9 minut (tovární nastavení) a 3 hodiny.
Ve vašem kávovaru se přirozeně usazuje vodní kámen; pravidelným odstraňováním vodního kamene prodloužíte životnost kávovaru tím, že k němu budete šetrnější. Odstraňování vodního kamene zachovává konstantní kvalitu připravené kávy. Vodní kámen může nenávratně poškodit výkonnost vašeho stroje.
Jelikož se techniky liší v závislosti na modelu, postupujte při odvápnění přístroje podle pokynů uvedených v uživatelské příručce.
Doporučujeme používat odvápňovací přípravek dodávaný výrobcem.
Při průměrné denní produkci 4 šálky a v případě tvrdé vody doporučujeme odvápňovat přístroj minimálně jednou za tři měsíce.
Pokud žijete v oblasti s velmi tvrdou vodou, bude nutné, abyste přístroj odvápňovali častěji.
Pokud je zanesená vodním kamenem, tak ano.
Vyčistěte ji vodou a/nebo čisticími prostředky doporučovanými výrobcem přístroje.
Předejdete tak zanášení vývodu vody a hygienickým potížím.
Zařízení na výrobu mléčné pěny a zásobník na kapsle lze mýt v myčce na nádobí.

Podle vašeho profilu spotřeby a tvrdosti vody, kterou jste nastavili ve stroji (viz část „Nastavení tvrdosti vody“ v uživatelské příručce), stroj spustí výstrahu o odvápnění, která se zobrazuje v horní části stroje. Chcete-li optimalizovat intervaly odvápňování a udržovat stroj v dobrém stavu pro optimální kvalitu připravovaných nápojů, důrazně doporučujeme nastavit stroj na podle tvrdostí vody v místě použití.
Pokud je váš profil spotřeby složen převážně z mléčných nápojů, upozornění na odvápnění přijde dříve, než když připravujete pouze kávu.
Nepoužívejte žádné silné čisticí prostředky ani rozpouštědla.
Povrch stroje očistěte vlhkým hadříkem a jemným čisticím prostředkem.

Můžete také zhlédnout následující tutoriál:
Upozorňujeme, že proces odvápňování trvá přibližně 20 minut. Postup naleznete v uživatelské příručce.

Můžete také zhlédnout následující tutoriál:
Jakmile se spustí výstraha odvápnění, můžete stroj použít pro dalších 30 nápojů, než se zablokuje.
Proces odvápňování nelze pozastavit. Pokud je v jakémkoli okamžiku zastaven, spustí se znovu od začátku.
Zkontrolujte, jestli není přeplněný odkapávací tácek a případně ho vyprázdněte.
Ujistěte se, že je odkapávací tácek správně umístěn.
Voda z vodovodu (běžná domácí pitná voda) je naprosto vyhovující, pokud je bez zápachu, který mohl chuť nápoje pozměnit. Balená voda je také v pořádku.
Nepoužívejte chlazenou ani horkou vodu, protože by to mohlo ovlivnit teplotu nápoje.
Vždy používejte čerstvou vodu, a pokud systém nebyl používán více než dva dny, vodu vyměňte.
Pro přípravu studených nápojů používejte vodu s teplotou okolního prostředí, nikdy ne chlazenou vodu, a do šálku vložte dvě nebo více kostek ledu (20 g na kostku ledu).
Je třeba si uvědomit, že tvrdost vody je hlavním důvodem usazování vodního kamene v přístroji, a proto doporučujeme přístroj často odvápňovat (každé 3 měsíce nebo méně, podle tvrdosti vody).
Pokud nebyl spotřebič používán několik měsíců, může mít čerpadlo problém s obnovením průtoku vody.
Když vyberete malý nebo velký šálek, čerpadlo je hodně hlučné, ale nevycházejí žádné kapky.
- Pokud je uvnitř kapsle, odstraňte ji.
- Nádrž naplňte na maximum horkou vodou (60 °C).
- Zapněte přístroj a vyberte velký šálek.
- Každé 3 sekundy vyjměte a opět nasaďte nádržku. Z ventilu nádržky by měly unikat bublinky.
- Plnění je hotovo a z odtoku pro kávu vytéká voda.

Pokud plnění po těchto krocích nefunguje, odneste spotřebič do autorizovaného servisu.
Pokuste se zařízení zapnout dle postupu uvedeného v příručce k zařízení a zkontrolujte, zda je zásuvka funkční (např. k ní připojte jiné zařízení). Pokud je zásuvka funkční, ale zařízení přesto nefunguje, nepokoušejte se ho rozmontovat ani opravit a zaneste ho do autorizovaného servisu.
Zařízení dále nepoužívejte. Abyste předešli jakémukoli nebezpečí, nechte kabel vyměnit v autorizovaném servisu.
Espresso má výraznější aroma než „klasická“ káva.
Espresso se vyznačuje svým bohatým aroma a krémovou pěnou na povrchu.
Pro jeho přípravu je potřeba tlak 15 bar (čehož dosáhne pouze espresso přístroj), voda ohřátá na 90 - 92 °C, jemně namletá káva a přesně odměřená dávka kávy (7 g na šálek).
Vaše zařízení obsahuje četné obnovitelné nebo recyklovatelné materiály. Předejte je v místním sběrném středisku.
Pokud se domníváte, že některá část chybí, zavolejte prosím na středisko služeb pro spotřebitele a my Vám pomůžeme najít vhodné řešení.
Přejděte prosím do sekce „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.
Nádrž na vodu: 1 l
Zásobník na mléko: bez zásobníku na mléko (stroj Atelier se dodává se zařízením na výrobu mléčné pěny)
Zásobník na kapsle: více než 18 kapslí
Páka: Chromovaná slitina ZAMAC
Zásobník na kapsle: PP +30 % GF
Zásobník na odpadní vodu: ABS
Držák šálku: ABS
Odkapávací mřížka: ABS
Kryt výstupu: Chromovaný plast ABS
Prstenec výstupu: ABS
Šasi: Recyklovaný ABS
Základna: ABS
Boční panely: ABS
Nádrž na vodu: Kouřový SAN
Víko na vodu: Kouřový SAN
Ristretto, espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato, moka (se skutečnými kousky čokolády), ledové frappé, horkou pěnu, studenou pěnu, a to jako recepty s přímým přístupem.

Jeho zařízení na výrobu mléčné pěny a napěnění v šálku umožňují vytvářet další recepty, jako například: horkou čokoládu (bez kávy pro děti), flat white, caffè latte, vídeňskou kávu (se smetanou), ledový krém frappé, espresso freddo atd.

Rozměry jsou 43,4 cm (d) x 27,9 cm (v) x 11,9 cm (š)
Hmotnost: 4,5 kg (bez obalu)
Ano. Po 9 minutách se stroj automaticky vypne. Tuto funkci lze přeprogramovat na 3 minuty, 9 minut (tovární nastavení) a 3 hodiny.
Pouze jeden model (černá barva).
Ristretto: 25 ml
Espresso: 40 ml
Lungo: 110 ml
Cappuccino: mléko 80 ml + káva 25 ml
Latte macchiato: mléko 100 ml + káva 40 ml
Moka: mléko 100 ml + čokoládové kousky 20 g + káva 25 ml
Ledové frappé: mléko 80 ml + kostky ledu 30 g + káva 25 ml
Horká pěna, studená pěna: mléko 100 ml

POZNÁMKA: doporučujeme zachovat tovární nastavení pro espresso a lungo, aby byly zajištěny nejlepší výsledky v šálcích pro každou z našich odrůd kávy.
Francie (továrna Groupe SEB v Mayenne – FRANCIE)
Teplota mléčné pěny závisí na množství a teplotě použitého mléka. Protože stroj nemá žádný teplotní senzor, doporučujeme použít minimálně 80 ml mléka. Čím více mléka použijete, tím chladnější bude výsledný nápoj v šálku.
Atelier znamená ve francouzštině dílnu/studio. Věříme, že se toto jméno ke stroji dobře hodí, protože je to praktický stroj, který vám umožní vytvářet nekonečnou řadu receptů, ať už teplých, nebo studených.
Ano, ale musíte dodržovat tato 4 pravidla, abyste zajistili kvalitu receptu a zabránili přetečení během přípravy:
1. Váš šálek nesmí být rozšířený.
2. Váš šálek musí mít průměr nejméně 7 cm.
3. Vždy používejte minimálně 80 ml mléka.
4. Množství mléka nesmí nikdy naplnit více než polovinu vašeho šálku.

Můžete také zhlédnout následující tutoriál:
Scroll To Top