ESSENTIAL EA815

To nejlepší espresso přímo do vašeho šálku
Přečtěte si více
Ref : EA815G10

Základní údaje

POPIS

Dokonalé a osobité espresso v pohodlí domova

S KRUPS Essential si vychutnáte veškeré chutě perfektně vyvážené kávy a espressa. Kávovar je vybaven nádobou na kávová zrna s obsahem 260 g a 1,7 l nádobou na vodu. Kompaktní design tohoto plně automatického espresso kávovaru nedělá žádné kompromisy. Připravte si lahodnou kávu během okamžiku díky mimořádně velkému LCD displeji a získejte dokonalou kontrolu nad Vaší kávou díky možnosti nastavení si úrovně teploty a hrubosti mletí kávy dle Vašich potřeb. Snadno si také můžete uložit Vaši oblíbenou kávu díky praktickému memo režimu.

Patentovaný kompaktní systém Thermoblocku KRUPS

Specifikace

Příkon 1450  W
Tlak 15  
Individuální nastavení množství ANO  
Zařízení s displejem (obrazovkou)    
LED    
Rozhraní Tlačítka  
Mlýnek na kávu Kovový konicky mlýnek  
Objem zásobníku na kávová zrna 260  g
Objem zásobníku na vodu 1.7  L
Odnímatelná nádržka na vodu    
Systém detekce prázdného zásobníku na vodu    
Objem spodní sběrné nádoby použité kávy 9  
Patentovaný kompaktní systém termobloku (CTS)    
Systém pěnění mléka Parní tryska  
Parní tryska    
Počet receptů 3  
Recepty espresso, strong espresso, coffee  
Počet šálků současné přípravy kávy, cykly 2  
Počet šálků současné přípravy kávy, cykly 1  
Varná jednotka s variabilním objemem 6-9  g
Nastavení množství vody v šálku    
Nastavení jemnosti mletí kávy Manuální (3 stupně)  
Předem nastavená síla kávy 3  
Počet teplotních stupňů 3  
Automatický cyklus dvojitého mletí pro velké kávy (220 ml)    
Výstup kávy s nastavitelnou výškou    
Max. vzdálenost od trysky pro výstup kávy k odkapávači 10.8  cm
Funkce páry    
Odvápňování AUTOMATICKÉ  
Program proplachování BEZ PROGRAMU  
Program oplachu trysky na mléko Manuální  
Program čištění Manuální  
Program čištění trysky na mléko Manuální  
Připomenutí odvápnění AUTOMATICKÉ  
Startovací sada XS 3000 Packet of 2 cleaning tab  
Jazyky NA  
Tlačítko zapnuto/vypnuto    
Programovatelné automatické vypnutí    
Podpěra šálku    
Vyjímatelný odkapávač    
Záruka 2 YEARS / 6000 CYCLES  

DOPLŇKY

FAQ

Ano, plně automatické espresso kávovary mají tovární nastavení kalibrované na tvrdost vody 3, je však možné je překalibrovat dle tvrdosti vody v místě vašeho bydliště.
Tvrdost vaší vody (0 = velmi měkká, 1 = měkká, 2 = středně tvrdá, 3 = tvrdá, 4 = velmi tvrdá) zjistíte tak, že namočíte do vody testovací papírek dodávaný s kávovarem, počkáte 1 minutu a pak vyhodnotíte výsledek nebo kontaktujete vašeho dodavatele vody.
Hrubost mletí kávy upravíte tak, že otočíte knoflíkem v průběhu mletí (ještě předtím, než začne vytékat káva, uslyšíte zvuk mlýnku).
Je vhodné upravit nastavení přístroje tak, aby byla zohledněna tvrdost použité vody. Tvrdost vody určete buď pomocí tyčinky dodávané s přístrojem nebo se obraťte na vašeho dodavatele vody.
Abyste dosáhli co nejlepší chuti kávy a prodloužili životnost vašeho přístroje, doporučujeme používat filtrovací systém Claris-Aqua Filter System. Flitr přišroubujte na spodní část nádržky na vodu a vyberte nastavení.
Zapojte přístroj do zásuvky, ale nezapínejte ho.
Otevřete servisní dvířka.
Upravte nastavení přístroje s ohledem na tvrdost vody.
Nastavte teplotu kávy.
Upravte mechanismy, které automaticky dodávají energii při výpadku proudu
Zavřete servisní dvířka.
Sejměte a naplňte nádržku na vodu a vraťte ji zpět na své místo.
Do určené nádobky nasypte kávová zrna.
Spusťte cyklus propláchnutí vodou.
Upravte nastavení hrubosti mletí kávy.
Jelikož se techniky liší v závislosti na modelu, postupujte při odvápnění přístroje podle pokynů uvedených v uživatelské příručce.
Doporučujeme používat odvápňovací přípravek dodávaný výrobcem.
Můžete také použít kyselinu vinnou či citrónovou (k dostání v lékárnách či drogeriích) – 2 lžíce rozpusťte v půl litru vlažné vody a tento roztok nalijte do nádržky.
Při průměrné denní produkci 4 šálky a v případě tvrdé vody doporučujeme odvápňovat přístroj minimálně jednou za tři měsíce.
Pokud žijete v oblasti s velmi tvrdou vodou, bude nutné, abyste přístroj odvápňovali častěji.
Zařízení vás upozorní, že je potřeba patronu filtru vyměnit.
Patronu filtru je nutné měnit po každých 50 litrech nebo minimálně jednou za 2 měsíce.
Pokud používáte patronu Claris, nastavte hodnotu tvrdosti vody na 0.
Pokud je zanesená vodním kamenem, tak ano.
Vyčistěte ji vodou a/nebo čisticími prostředky doporučovanými výrobcem přístroje.
Předejdete tak zanášení vývodu vody a hygienickým potížím.
Ve vašem kávovaru se přirozeně usazuje vodní kámen; pravidelným odstraňováním vodního kamene prodloužíte životnost kávovaru tím, že k němu budete šetrnější. Odstraňování vodního kamene zachovává konstantní kvalitu připravené kávy. Vodní kámen může nenávratně poškodit výkonnost vašeho stroje.
Příčin může být hned několik:
• V nádržce není voda; naplňte ji.
• Nádržka není správně nasazena; jemně na ni zatlačte.
• Je ucpán filtr; mletá káva je příliš jemná. Vyčistěte držák filtru a použijte kávu, která není umleta tak jemně.
• Čerpadlo se neplní; vyhledejte v uživatelské příručce, jak jej naplnit.
• Přístroj je zanesen vodním kamenem; odstraňte jej.
• Filtrační patrona Claris byla vyměněna, ale nedošlo k jejímu naplnění; vyhledejte v uživatelské příručce, jak ji naplnit.
Až dojde k obnově dodávky proudu, přístroj se automaticky restartuje a bude ihned připraven na nový cyklus.
Zkontrolujte, jestli není přeplněný odkapávací tácek a případně ho vyprázdněte.
Ujistěte se, že je odkapávací tácek správně umístěn.
Zkontrolujte, jestli není tryska ucpaná.
Po vypnutí a vychladnutí přístroje: vyčistěte a jehlou dodávanou s příslušenstvím protáhněte ústí trysky.
Jehlou vyčistěte také ústí přídavné trubice trysky na páru.
Vyjměte patronu filtru Claris.
Během přípravy nápoje se vyskytly potíže.
Přístroj se automaticky restartoval a je připraven na nový cyklus.
Pokud je v přístroji vodní filtr, vyjměte jej. Pokud se tímto krokem problém nevyřeší, pomocí kolečka pro nastavení hrubosti mletí zvolte hrubší mletí (v závislosti na typu kávy).
Spusťte jeden nebo více čisticích cyklů.
Při opakovaném použití může z parní trysky vytéci několik kapek.
Zkontrolujte, zda je v zásobníku káva a zda je správně dávkována.
Nepoužívejte mastnou, karamelizovanou nebo ochucenou kávu.
Pomocí otočného knoflíku snižte množství kávy. Stiskněte tlačítko výběru kávy. Otočte knoflík volby hrubosti mletí doleva, aby se káva mlela jemněji.
Pomocí tlačítka pro 2 šálky připravte nápoj ve dvou cyklech.
Zkontrolujte nastavení teploty vybrané kávy a případně ho změňte.
Šálky nahřejte v horké vodě, předejdete tak „teplotnímu šoku“ při styku horké kávy se studenými šálky.
Kvalita připravené kávy se ještě zvýší.
Zkontrolujte, zda je nádržka správně umístěna.
Ujistěte se, že magnetický plovák nádržky se může volně pohybovat.
V případě potřeby nádržku vypláchněte a odvápněte.
Zkontrolujte, zda není trubička ponořená v mléce ucpaná. Ujistěte se, že ohebná trubička je správně nasazená a že nedochází k přívodu vzduchu do trubičky. Vypněte přístroj a nechte ho zchladnout, poté uvolněte vývod doplňku Auto-Cappuccino.
Většina hluku, který kávovar vydává, je způsobena mlýnkem.
Určitý hluk je proto při mletí kávy normální.
Někdy se do mlýnku omylem dostane cizí těleso. V takovém případě vyprázdněte nádobku na kávu a vysajte vnitřek nádobky okolo mlýnku.
Doporučujeme používat kvalitní zrnkovou kávu, prodloužíte tak životnost integrovaných mlecích kotoučů mlýnku.
Otočte knoflík nastavení hrubosti mletí doleva, aby se káva mlela jemněji. Vyjměte patronu filtru Claris.
Nastavení hrubosti mletí kávy měňte pouze v době, kdy je mlýnek v provozu.
Voda z vodovodu (běžná domácí pitná voda) je naprosto vyhovující, pokud je bez zápachu, který mohl chuť nápoje pozměnit. Balená voda je také v pořádku.
Nepoužívejte chlazenou ani horkou vodu, protože by to mohlo ovlivnit teplotu nápoje.
Vždy používejte čerstvou vodu, a pokud systém nebyl používán více než dva dny, vodu vyměňte.
Pro přípravu studených nápojů používejte vodu s teplotou okolního prostředí, nikdy ne chlazenou vodu, a do šálku vložte dvě nebo více kostek ledu (20 g na kostku ledu).
Je třeba si uvědomit, že tvrdost vody je hlavním důvodem usazování vodního kamene v přístroji, a proto doporučujeme přístroj často odvápňovat (každé 3 měsíce nebo méně, podle tvrdosti vody).
​Zrna kávy Arabica nabízí tu nejlepší chuť a mají přirozeně nízký obsah kofeinu. Experimentujte s různými druhy, směsmi a stupni pražení, abyste našli to, co vám nejlépe vyhovuje. Obecně platí, že čím tmavší je pražení, tím výraznější je chuť kávy. Jemné pražení dodává bohaté aroma a výsledkem je jemná káva s plnou chutí – pro skutečné znalce! Kvalitní káva by se měla pražit pouze jemně, aby vynikla její skutečná bohatost, jemnost a úplnost. Vyhýbejte se příliš tmavě praženým zrnkům, jsou mastnější a mohou přístroj ucpat. Zkontrolujte také, zda mezi zrnky nejsou malé kamínky, které by mohly přístroj rovněž poškodit. Nikdy nepoužívejte instantní nebo mletou kávu.
​Známkou pravého espresa je pěna (crema), která se vytváří tlakem uvnitř přístroje při přípravě kávy. Tlak se měří v barech (od 1,5 do 19), čím vyšší je tlak, tím bohatší a hustší je pěna.
Espresso má výraznější aroma než „klasická“ káva.
Espresso se vyznačuje svým bohatým aroma a krémovou pěnou na povrchu.
Pro jeho přípravu je potřeba tlak 15 bar (čehož dosáhne pouze espresso přístroj), voda ohřátá na 90 - 92 °C, jemně namletá káva a přesně odměřená dávka kávy (7 g na šálek).
Ne, přístroje jsou speciálně navrženy, aby bylo možné použít právě jeden z typů kávy.
Pokud použijete nesprávný typ, odstraňte jej a nádobku znovu naplňte správným typem kávy.
​Nejlepším způsobem, jak prodloužit trvanlivost kávy, je nasypat ji do vzduchotěsné nádoby a skladovat ji v chladničce. Tímto způsobem ji lze skladovat po dobu až 3 měsíců.
Přejděte prosím do sekce „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.

Mohlo by se Vám také líbit

Scroll To Top