ESSENZA PLUS XN510810 černý

Káva a mnoho dalšího
Přečtěte si více
Ref : XN510810

Základní údaje

POPIS

Kapslový kávovar Nespresso Essenza Plus: Je tu pro vás i pro každého, koho chcete pohostit.

Kapslový kávovar Nespresso Essenza Plus od Krups se hodí do každé kuchyně a je po ruce vždy, když ho potřebujete. Ať už dostanete chuť na espreso, lungo, americano nebo třeba čaj, který si můžete připravit díky funkci ohřevu vody. Tento kapslový kávovar je tu pro vás i pro každého, koho chcete pohostit. Dodává se ve dvou různých provedeních a barvách, takže si jistě každý vybere dle svého vkusu. A aby vám dokázal, jak moc mu na vaší kávě záleží, dokonce vás upozorní, pokud bude potřebovat odvápnění. Drobnost, která se může ukázat jako zásadní.  

FAQ

Ve vašem kávovaru se přirozeně usazuje vodní kámen; pravidelným odstraňováním vodního kamene prodloužíte životnost kávovaru tím, že k němu budete šetrnější. Odstraňování vodního kamene zachovává konstantní kvalitu připravené kávy. Vodní kámen může nenávratně poškodit výkonnost vašeho stroje.
Jelikož se techniky liší v závislosti na modelu, postupujte při odvápnění přístroje podle pokynů uvedených v uživatelské příručce.
Doporučujeme používat odvápňovací přípravek dodávaný výrobcem.
Můžete také použít kyselinu vinnou či citrónovou (k dostání v lékárnách či drogeriích) – 2 lžíce rozpusťte v půl litru vlažné vody a tento roztok nalijte do nádržky.
Při průměrné denní produkci 4 šálky a v případě tvrdé vody doporučujeme odvápňovat přístroj minimálně jednou za tři měsíce.
Pokud žijete v oblasti s velmi tvrdou vodou, bude nutné, abyste přístroj odvápňovali častěji.
Pokud je zanesená vodním kamenem, tak ano.
Vyčistěte ji vodou a/nebo čisticími prostředky doporučovanými výrobcem přístroje.
Předejdete tak zanášení vývodu vody a hygienickým potížím.
Zkontrolujte, jestli není přeplněný odkapávací tácek a případně ho vyprázdněte.
Ujistěte se, že je odkapávací tácek správně umístěn.
Voda z vodovodu (běžná domácí pitná voda) je naprosto vyhovující, pokud je bez zápachu, který mohl chuť nápoje pozměnit. Balená voda je také v pořádku.
Nepoužívejte chlazenou ani horkou vodu, protože by to mohlo ovlivnit teplotu nápoje.
Vždy používejte čerstvou vodu, a pokud systém nebyl používán více než dva dny, vodu vyměňte.
Pro přípravu studených nápojů používejte vodu s teplotou okolního prostředí, nikdy ne chlazenou vodu, a do šálku vložte dvě nebo více kostek ledu (20 g na kostku ledu).
Je třeba si uvědomit, že tvrdost vody je hlavním důvodem usazování vodního kamene v přístroji, a proto doporučujeme přístroj často odvápňovat (každé 3 měsíce nebo méně, podle tvrdosti vody).
Pokud nebyl spotřebič používán několik měsíců, může mít čerpadlo problém s obnovením průtoku vody.
Když vyberete malý nebo velký šálek, čerpadlo je hodně hlučné, ale nevycházejí žádné kapky.
- Pokud je uvnitř kapsle, odstraňte ji.
- Nádrž naplňte na maximum horkou vodou (60 °C).
- Zapněte přístroj a vyberte velký šálek.
- Každé 3 sekundy vyjměte a opět nasaďte nádržku. Z ventilu nádržky by měly unikat bublinky.
- Plnění je hotovo a z odtoku pro kávu vytéká voda.

Pokud plnění po těchto krocích nefunguje, odneste spotřebič do autorizovaného servisu.
Espresso má výraznější aroma než „klasická“ káva.
Espresso se vyznačuje svým bohatým aroma a krémovou pěnou na povrchu.
Pro jeho přípravu je potřeba tlak 15 bar (čehož dosáhne pouze espresso přístroj), voda ohřátá na 90 - 92 °C, jemně namletá káva a přesně odměřená dávka kávy (7 g na šálek).
Scroll To Top