ESSENZA MINI

Esence toho nejlepšího ze značky Nespresso pro dokonalé potěšení z kvalitního espresa bez kompromisů
Přečtěte si více
Ref : XN110B10

Základní údaje

POPIS

Kávovar na kapsle Krusp Nespresso Essenza Mini: spojení mimořádné kvality s ultrakompaktním designem

Co je malé, to je dobré – skvělým příkladem je ultrakompaktní přístroj Nespresso Essenza Mini, který nabízí dokonalý zážitek z espresa ve spojení s vysokou praktičností a mimořádnou kvalitou. Nová generace ultrakompaktních kávovarů nabízí intuitivní, jednoduché ovládání a elegantní moderní styl, který se skvěle hodí do každé kuchyně. Pomocí tohoto jednoduchého espresovače na kapsle si můžete stisknutím tlačítka připravit bezchybné espreso nebo lungo. Jeho tlak 19 bar zajišťuje mimořádnou kvalitu a dvě tlačítka s přizpůsobitelnými programy vyhoví každé chuti. K dokonalosti tohoto espresovače na kapsle ještě přispívá bleskurychlé nahřátí za pouhých 25 sekund a automatické funkce úspory energie. To vše získáte v jediném ultrakompaktním přístroji navrženém pro maximální pohodlí.

Specifikace

Tlak 19  
Aktivace zařízení Stiskněte tlačítko pro přípravu espresa nebo lunga  
Počet receptů 2  
Recepty Espresso Lungo  
Počet současně připravovaných šálků 1  
Automatické vypnutí (vypne se za) 9 nebo 30 minut  
Programovatelné automatické zapnutí 9 nebo 30 minut  
Nastavitelný odkapávač (počet úrovní) 2  
Barva Šedá  
Záruka 2 roky  

FAQ

Jelikož se techniky liší v závislosti na modelu, postupujte při odvápnění přístroje podle pokynů uvedených v uživatelské příručce.
Doporučujeme používat odvápňovací přípravek dodávaný výrobcem.
Můžete také použít kyselinu vinnou či citrónovou (k dostání v lékárnách či drogeriích) – 2 lžíce rozpusťte v půl litru vlažné vody a tento roztok nalijte do nádržky.
Při průměrné denní produkci 4 šálky a v případě tvrdé vody doporučujeme odvápňovat přístroj minimálně jednou za tři měsíce.
Pokud žijete v oblasti s velmi tvrdou vodou, bude nutné, abyste přístroj odvápňovali častěji.
Pokud je zanesená vodním kamenem, tak ano.
Vyčistěte ji vodou a/nebo čisticími prostředky doporučovanými výrobcem přístroje.
Předejdete tak zanášení vývodu vody a hygienickým potížím.
Ve vašem kávovaru se přirozeně usazuje vodní kámen; pravidelným odstraňováním vodního kamene prodloužíte životnost kávovaru tím, že k němu budete šetrnější. Odstraňování vodního kamene zachovává konstantní kvalitu připravené kávy. Vodní kámen může nenávratně poškodit výkonnost vašeho stroje.
Zkontrolujte, jestli není přeplněný odkapávací tácek a případně ho vyprázdněte.
Ujistěte se, že je odkapávací tácek správně umístěn.
Voda z vodovodu (běžná domácí pitná voda) je naprosto vyhovující, pokud je bez zápachu, který mohl chuť nápoje pozměnit. Balená voda je také v pořádku.
Nepoužívejte chlazenou ani horkou vodu, protože by to mohlo ovlivnit teplotu nápoje.
Vždy používejte čerstvou vodu, a pokud systém nebyl používán více než dva dny, vodu vyměňte.
Pro přípravu studených nápojů používejte vodu s teplotou okolního prostředí, nikdy ne chlazenou vodu, a do šálku vložte dvě nebo více kostek ledu (20 g na kostku ledu).
Je třeba si uvědomit, že tvrdost vody je hlavním důvodem usazování vodního kamene v přístroji, a proto doporučujeme přístroj často odvápňovat (každé 3 měsíce nebo méně, podle tvrdosti vody).
​Známkou pravého espresa je pěna (crema), která se vytváří tlakem uvnitř přístroje při přípravě kávy. Tlak se měří v barech (od 1,5 do 19), čím vyšší je tlak, tím bohatší a hustší je pěna.
Espresso má výraznější aroma než „klasická“ káva.
Espresso se vyznačuje svým bohatým aroma a krémovou pěnou na povrchu.
Pro jeho přípravu je potřeba tlak 15 bar (čehož dosáhne pouze espresso přístroj), voda ohřátá na 90 - 92 °C, jemně namletá káva a přesně odměřená dávka kávy (7 g na šálek).
Přejděte prosím do sekce „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.

Mohlo by se Vám také líbit

Scroll To Top