EVIDENCE EA891C10 broušený hliník

Příprava dvou nápojů současně - vysoké nastavení kávové výpustě
Přečtěte si více
Ref : EA891C10
18 999,00 Kč(1)

Základní údaje

POPIS

Espresso a cappuccino dokonalé do posledního detailu

Automatický kávovar na espresso Krups Evidence, vyrobený s maximální péčí a precizností až do posledního detailu, nabízí nepřekonatelný požitek z kávy, a to jak během přípravy, tak i během jejího vychutnávání. 15 přednastavených možnosti nápojů umožní přípravu všech oblíbených druhů káv, od aromatického espressa po dokonale vyvážené capuccino One-Touch, s možností přidání extra porce espressa, která jakémukoli nápoji dodá intenzivnější chuť a energii, nebo nastavení na tmavou kávu pro dosažení extra silné chuti. Tento snadno použitelný kávovar na espresso se vybavený technologií Krups. Quattro Force pro přípravu vynikající kávy s rozdílem, který si vychutnáte, kvalitou mletí závratnou rychlostí jako u baristy, bohatou a krémovou pěnou a automatickým cyklem proplachu parní trysky pro zajištění dlouhodobé výkonnosti. Širokou škálu praktických funkcí doplňuje elegantní a moderní vzhled navržený tak, aby se hodil každé kuchyně.

* ve srovnání se stávající řadou mlýnků na kávu v jiných automatických kávovarech na espresso od stejného výrobce

Specifikace

Příkon 1450  W
Tlak (bar) 15  
Individuální nastavení množství ANO  
Rozhraní LED displej  
Mlýnek na kávu Kovový konicky mlýnek  
Objem zásobníku na kávová zrna 260  g
Odnímatelný zásobník na vodu    
Systém detekce prázdného zásobníku na vodu    
Objem sběrné nádoby na kávový odpad 10  
Patentovaný kompaktní systém termobloku (CTS)    
Funkce One-Touch-Cappuccino    
Systém na pěnění mléka Funkce One-Touch-Cappuccino  
Počet receptů 15  
Recepty Espresso, dvojité espressem, dvojité cappuccino, dvojité macchiato, Zelený čaj, černý čaj, bylinkový čaj ristretto Frotted milk Doppio Americano  
Počet současně připravovaných káv 2  
Počet současně připravovaných káv s mléčnou pěnou 2  
Volitelné množství mleté kávy 6 až 9  g
Nastavitelná velikost nápoje    
Nastavení jemnosti mletí kávy Manuální (3 stupně)  
Předem nastavená síla kávy 3  
Počet teplotních stupňů 3  
Automatický cyklus dvojitého mletí pro velké kávové nápoje (220 ml)    
Výškově nastavitelná kávová výpusť    
Max. vzdálenost kávové výpustě od odkapávače 15.8  cm
Funkce páry    
Funkce horké vody    
Indikátor odvápňování AUTOMATICKÉ  
Program proplachu trysky na mléko AUTOMATICKÉ  
Čistící program AUTOMATICKÉ  
Připomenutí odvápnění AUTOMATICKÉ  
Filtrační systém    
Startovací sada ANO  
Jazyky Jazyky  
Přepínač zapnuto/vypnuto    
Programovatelné automatické zapnutí    
Programovatelné automatické vypnutí    
Úsporný režim    
Vyjímatelný odkapávací miska    
Barva Kov a chrom  
Záruka 2 roky  
Cena 18 999,00 Kč

DOPLŇKY

Dokumentace

FAQ

Ve vašem kávovaru se přirozeně usazuje vodní kámen; pravidelným odstraňováním vodního kamene prodloužíte životnost kávovaru tím, že k němu budete šetrnější. Odstraňování vodního kamene zachovává konstantní kvalitu připravené kávy. Vodní kámen může nenávratně poškodit výkonnost vašeho stroje.
Jelikož se techniky liší v závislosti na modelu, postupujte při odvápnění přístroje podle pokynů uvedených v uživatelské příručce.
Doporučujeme používat odvápňovací přípravek dodávaný výrobcem.
Můžete také použít kyselinu vinnou či citrónovou (k dostání v lékárnách či drogeriích) – 2 lžíce rozpusťte v půl litru vlažné vody a tento roztok nalijte do nádržky.
Při průměrné denní produkci 4 šálky a v případě tvrdé vody doporučujeme odvápňovat přístroj minimálně jednou za tři měsíce.
Pokud žijete v oblasti s velmi tvrdou vodou, bude nutné, abyste přístroj odvápňovali častěji.
Zařízení vás upozorní, že je potřeba patronu filtru vyměnit.
Patronu filtru je nutné měnit po každých 50 litrech nebo minimálně jednou za 2 měsíce.
Pokud používáte patronu Claris, nastavte hodnotu tvrdosti vody na 0.
Pokud je zanesená vodním kamenem, tak ano.
Vyčistěte ji vodou a/nebo čisticími prostředky doporučovanými výrobcem přístroje.
Předejdete tak zanášení vývodu vody a hygienickým potížím.
Příčin může být hned několik:
• V nádržce není voda; naplňte ji.
• Nádržka není správně nasazena; jemně na ni zatlačte.
• Je ucpán filtr; mletá káva je příliš jemná. Vyčistěte držák filtru a použijte kávu, která není umleta tak jemně.
• Čerpadlo se neplní; vyhledejte v uživatelské příručce, jak jej naplnit.
• Přístroj je zanesen vodním kamenem; odstraňte jej.
• Filtrační patrona Claris byla vyměněna, ale nedošlo k jejímu naplnění; vyhledejte v uživatelské příručce, jak ji naplnit.
Až dojde k obnově dodávky proudu, přístroj se automaticky restartuje a bude ihned připraven na nový cyklus.
Zkontrolujte, jestli není přeplněný odkapávací tácek a případně ho vyprázdněte.
Ujistěte se, že je odkapávací tácek správně umístěn.
Zkontrolujte, jestli není tryska ucpaná.
Po vypnutí a vychladnutí přístroje: vyčistěte a jehlou dodávanou s příslušenstvím protáhněte ústí trysky.
Jehlou vyčistěte také ústí přídavné trubice trysky na páru.
Vyjměte patronu filtru Claris.
Pokud je v přístroji vodní filtr, vyjměte jej. Pokud se tímto krokem problém nevyřeší, pomocí kolečka pro nastavení hrubosti mletí zvolte hrubší mletí (v závislosti na typu kávy).
Spusťte jeden nebo více čisticích cyklů.
Při opakovaném použití může z parní trysky vytéci několik kapek.
Zkontrolujte nastavení teploty vybrané kávy a případně ho změňte.
Šálky nahřejte v horké vodě, předejdete tak „teplotnímu šoku“ při styku horké kávy se studenými šálky.
Kvalita připravené kávy se ještě zvýší.
Zkontrolujte, zda je nádržka správně umístěna.
Ujistěte se, že magnetický plovák nádržky se může volně pohybovat.
V případě potřeby nádržku vypláchněte a odvápněte.
Otočte knoflík nastavení hrubosti mletí doleva, aby se káva mlela jemněji. Vyjměte patronu filtru Claris.
Nastavení hrubosti mletí kávy měňte pouze v době, kdy je mlýnek v provozu.
Voda z vodovodu (běžná domácí pitná voda) je naprosto vyhovující, pokud je bez zápachu, který mohl chuť nápoje pozměnit. Balená voda je také v pořádku.
Nepoužívejte chlazenou ani horkou vodu, protože by to mohlo ovlivnit teplotu nápoje.
Vždy používejte čerstvou vodu, a pokud systém nebyl používán více než dva dny, vodu vyměňte.
Pro přípravu studených nápojů používejte vodu s teplotou okolního prostředí, nikdy ne chlazenou vodu, a do šálku vložte dvě nebo více kostek ledu (20 g na kostku ledu).
Je třeba si uvědomit, že tvrdost vody je hlavním důvodem usazování vodního kamene v přístroji, a proto doporučujeme přístroj často odvápňovat (každé 3 měsíce nebo méně, podle tvrdosti vody).
Pokuste se zařízení zapnout dle postupu uvedeného v příručce k zařízení a zkontrolujte, zda je zásuvka funkční (např. k ní připojte jiné zařízení). Pokud je zásuvka funkční, ale zařízení přesto nefunguje, nepokoušejte se ho rozmontovat ani opravit a zaneste ho do autorizovaného servisu.
Zařízení dále nepoužívejte. Abyste předešli jakémukoli nebezpečí, nechte kabel vyměnit v autorizovaném servisu.
​Zrna kávy Arabica nabízí tu nejlepší chuť a mají přirozeně nízký obsah kofeinu. Experimentujte s různými druhy, směsmi a stupni pražení, abyste našli to, co vám nejlépe vyhovuje. Obecně platí, že čím tmavší je pražení, tím výraznější je chuť kávy. Jemné pražení dodává bohaté aroma a výsledkem je jemná káva s plnou chutí – pro skutečné znalce! Kvalitní káva by se měla pražit pouze jemně, aby vynikla její skutečná bohatost, jemnost a úplnost. Vyhýbejte se příliš tmavě praženým zrnkům, jsou mastnější a mohou přístroj ucpat. Zkontrolujte také, zda mezi zrnky nejsou malé kamínky, které by mohly přístroj rovněž poškodit. Nikdy nepoužívejte instantní nebo mletou kávu.
​Známkou pravého espresa je pěna (crema), která se vytváří tlakem uvnitř přístroje při přípravě kávy. Tlak se měří v barech (od 1,5 do 19), čím vyšší je tlak, tím bohatší a hustší je pěna.
Espresso má výraznější aroma než „klasická“ káva.
Espresso se vyznačuje svým bohatým aroma a krémovou pěnou na povrchu.
Pro jeho přípravu je potřeba tlak 15 bar (čehož dosáhne pouze espresso přístroj), voda ohřátá na 90 - 92 °C, jemně namletá káva a přesně odměřená dávka kávy (7 g na šálek).
Ne, přístroje jsou speciálně navrženy, aby bylo možné použít právě jeden z typů kávy.
Pokud použijete nesprávný typ, odstraňte jej a nádobku znovu naplňte správným typem kávy.
​Nejlepším způsobem, jak prodloužit trvanlivost kávy, je nasypat ji do vzduchotěsné nádoby a skladovat ji v chladničce. Tímto způsobem ji lze skladovat po dobu až 3 měsíců.
Přejděte prosím do sekce „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.
Vaše zařízení obsahuje četné obnovitelné nebo recyklovatelné materiály. Předejte je v místním sběrném středisku.
Pokud se domníváte, že některá část chybí, zavolejte prosím na středisko služeb pro spotřebitele a my Vám pomůžeme najít vhodné řešení.

Mohlo by se Vám také líbit

Scroll To Top