Home |  Recepty |  Dezerty |  TIRAMISU S KARDAMOMEM

TIRAMISU S KARDAMOMEM



TIRAMISU S KARDAMOMEM

Ingredience

• 24 podlouhlých piškotů
• 250 g mascarpone
• 3 vejce
• 100 g cukru
• 5 malých nízkotučných čerstvých sýrů typu petit suisse
• 10 cl silné kávy
• 6 lžic kaluhy nebo tmavého rumu
• několik špetek mletého kardamomu
• kakaový prášek

Obtížnost

Doba přípravy: 25 min

Doporučený přístroj (doporučené přístroje):

Příprava krému

Oddělte žloutky od bílků.

Smíchejte cukr se žloutky a dobře šlehejte, dokud směs nezíská bílou barvu.

Přidejte čerstvý sýr, smíchejte a dejte vychladnout.

S pomocí tyčového mixéru s dvěma metlami ušlehejte bílky a poté je lehce přidejte do výše uvedené směsi.

Samostatně smíchejte kávu s alkoholem a ochuťte několika špetkami kardamomu.

 

Servírování

Na dno sklenice vložte dva piškoty, pokapte je kávou, přidejte trochu krému, poté postup opakujte a nakonec posypte kakaovým práškem a před podáváním dejte vychladit na dobu 45 minut.