Home |  Recepty |  Dezerty |  ČOKOLÁDOVO-KÁVOVÝ DEZERT VE STYLU CAPUCCINA

ČOKOLÁDOVO-KÁVOVÝ DEZERT VE STYLU CAPUCCINA



ČOKOLÁDOVO-KÁVOVÝ DEZERT VE STYLU CAPUCCINA

Ingredience

• 85 g tmavé kávové čokolády (tabulka Šálek kávy)
• 85 g másla
• 40 g mouky
• 3 středně velká vejce
• 100 g cukru
• plnotučné mléko (na ozdobu mléčnou pěnou)

Obtížnost

Doba přípravy: 25 min

Doporučený přístroj (doporučené přístroje):

Cafe & Latte KM310810

Příprava

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnné troubě (na několikrát, vždy po 20 sekundách).
Přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.
Vejce rozšlehejte s cukrem, snažte se do směsi nepřimíchávat vzduch.
Přisypte prosetou mouku.
Přilijte na čokoládovou směs, prohněťte.
Pečte v malých formičkách, které vyložíte pečicím papírem (nebo vytvořte samostatná kolečka na pečicí papír) po dobu 15 až 20 minut (doba závisí na tvaru a materiálu formiček).
Mléko zahřejte na 75°C, poté ho napěňte.
Každý zákusek ozdobte trochou mléčné pěny.
Posypte troškou kakaového prášku nebo skořice v prášku.
Ihned podávejte.


Čokoládový krém lze připravit předem a uchovat v chladnu do chvíle, kdy se ho rozhodnete upéct.