Home |  Dokonalé espresso: malý šálek kávy, velká chvíle

Dokonalé espresso: malý šálek kávy, velká chvíle

Pro milovníky kávy je espresso přímo kvintesencí tohoto nápoje, opravdovým fyzikálně-chemickým zázrakem. Jeho příprava je také umění, jež vyžaduje vášeň, techniku a respekt k opravdové italské tradici.

 

cover

6 tajemství dokonalého espressa

Podívejte se na naše rady, jak připravit dokonalé espresso. Potvrzeno předními baristy...

 

Definice

Jeho název mluví sám za sebe: espreso musí být připraveno přesně na minutu a servírováno v malém předehřátém šálku, aby mohlo být okamžitě vypito. Káva espreso je nápoj plný jemnosti. Koncentrace aromatických tónů jej odlišují od jiných způsobů přípravy.

 

definice 2Espresso je především roztok, protože obsahuje směs různých prvků (kyselin, proteinů, cukrů, tuků atd.). Zároveň je to emulze, protože se v něm nacházejí oleje, které obsahují aromatické látky, dodávají kávě tělo a hladí chuťové pohárky. A nakonec je to také suspenze díky husté vrstvě oříškově hnědé pěny na povrchu, kterou nazýváme crema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Káva espresso je nápoj plný jemnosti"

 

Dva klíčové prvky pro úspěšné zvládnutí espressa

Příliš dlouhá doba extrakce způsobí, že káva je moc vyluhovaná, má vysoký obsah kofeinu a hořkou až svíravou chutí. Naopak příliš krátká doba extrakce má za následek, že espresso je málo vyluhované, kyselé a málo výrazné.

I hrubost mleté kávy může ovlivnit extrakci z hlediska doby, objemu a aromatu. Na espresso musí být káva jemně pomletá, aby se při optimální extrakci rychle rozvinula všechna aromata kávy.

 

klicove prvky 2

Chcete-li ochutnat dokonalou kávu, vyzkoušejte KRUPS espresso na zrnkovou kávu. Spojují se v nich všechny poznatky firmy KRUPS o přípravě dokonalého espresa.

 

Článek od illycaffè France

 

 

 

 

 

 

 

 

"Příliš dlouha doba extrakce kávu příliš vyluhuje"