Home |  Arabica versus robusta, souboj kávových zrn

Arabica versus robusta, souboj kávových zrn

Rozlišujeme dva základní druhy kávy, arabiku a robustu. Naučte se je rozlišovat a vyberte si tu, která vám bude vyhovovat.

 

cover

Která je vhodná pro vás?

Podívejte se na rozdíly mezi oběma druhy kávy a jejich specifické vlastnosti.

Dva botanické druhy pro dva různé degustační zážitky

Arabica (Coffea arabica) a robusta (Coffea canaphora) jsou dva nejpěstovanější a nejprodávanější druhy kávy na světě. Mladá rostlina kávovníku potřebuje růst tři až čtyři roky, než začne plodit kávová zrna.

arabica vs robustaArabica:

Vychutnejte si chvíli, v níž objevíte úžasnou jemnost této kávy.

Káva arabica se pěstuje na plantážích na náhorních plošinách ve střední nadmořské výšce (mezi 200 a 2 000 metry nad mořem) a představuje 70 % světové produkce kávy. Její zrno má dlouhý a oválný tvar se středovou rýhou ve tvaru písmene S.

Arabiku oceníte pro její jemnost, rozmanité chutě a bohaté aroma.

 

Robusta:

Ideální pro načerpání maximální energie.

Káva robusta se pěstuje v nízkých nadmořských výškách (na úrovni hladiny moře) a představuje 30 % světové produkce kávy. Její zrno je menší a kulatější s téměř rovnou středovou rýhou.

Robustu oceníte pro její sílu, vysoký obsah kofeinu a hořkou a výraznou chuť.

 

 

 

 

"Dva nejpěstovanější a nejprodávanější druhy na světě"